keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Stipendikäytännöt muuttuvat kesän jälkeen

TTY muuttaa stipendikäytäntöjään 1.8.2013 alkaen. Oivallisesta kandidaatin tutkinnosta ei enää tämän jälkeen makseta stipendiä. Oivallinen tutkintohan tarkoittaa sitä että (1) painotettu keskiarvo on vähintään 4,00 ja (2) kandidaatin työn arvosana on vähintään 4. Oman keskiarvonsa voi tarkistaa mm. POP:sta (Omat opinnot >Omat suoritukset>Tilaa opintorekisteriote>Katso opintorekisteriote).

Myös DI-tutkinnon suorittamisesta saatavaan stipendiin olevat ehdot tiukentuvat. Oivallisen tutkinnon lisäksi tutkinnon suoritusaika ei saa ylittää 5:ttä lukukautta. Tämä muutos ei kuitenkaan koske niitä opiskelijoita, jotka suorittavat tutkintonsa vanhan rakenteen mukaisesi siirtymäajan puitteissa eli 31.7.2016 mennessä. Sen sijaan se koskee niitä opiskelijoita, jotka vaihtavat uuden tutkintorakenteen mukaiseen maisteriohjelmaan.

Muutosten taustalla on yliopistojen rahoitusmallin muuttuminen, joka antaa entistä suuremman painoarvon tavoiteajassa valmistuneiden opiskelijoiden määrälle.

Jos sinulla siis on kandidaatin tutkinto hakemista vaille valmis, toimitathan paperit tiedekuntaan viimeistään keskiviikkona 22.5.2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti