torstai 11. huhtikuuta 2013

Kieliopintojen tarjonta TTY:llä uudistuu

Ensi syksystä lähtien TTY:n kielten opetus on järjestetty uudella tavalla ja lähes kaikki vanhat kurssit "poistuvat". Nykyisillä nimillä niitä ei siis enää löydä, vaan kurssitarjonta menee uusiksi. Tarkoituksena on, että kielten opetus liittyy enemmän opiskelijoiden substanssiopintoihin. Niinpä tutalla ja tijolla englannin suullinen kurssi tullaan integroimaan kurssiin Management Information System. Integroinnista huolimatta jokaisen opiskelijan on mahdollista suorittaa pelkkä Management Information Systems tai pelkkä Englannin suullinen kurssi. Mikään ei siis pakota opiskelijaa käymään niitä yhtä aikaa tai käymään edes molempia. Edelleen opiskelijalla on se mahdollisuus, että hän suorittaa pakolliset kieliopintonsa jostain muusta kielestä kuin englannista, esimerkiksi saksasta tai ranskasta. Tällöin hän voi jättää englannin kurssit suorittamatta tai sijoittaa ne vapaavalintaisiin opintoihin.

Lähipäivinä (tai viikkoina) tänne päivitetään kielikohtaisesti miten muutokset vaikuttavat ja miten missäkin opintojen vaiheessa olevan opiskelijan tulisi toimia. Ennen sitä blogitiimimme suosittelee lämpimästi lukemaan WerkkoAnturin artikkelin kieliopintojen muutoksista.

Ja sitten tiesithän, että ruotsi ei ole vieras kieli vaan toinen kotimainen kieli. Kun tutkinnossa sitten on määritelty pakollisia vieraan kielen opintoja X opintopistettä, niin Ruotsi EI kelpaa. Eli siis jos haluat opiskella Ruotsin jatkokursseja, tulee ne sijoittaa vapaavalintaisiin opintoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti